Skip to main content

Een prachtige voorjaarsbloeier.  waarvan de blaadjes eetbaar zijn.  Plukken doe je best als ze net niet open gaan

Plukken, beetje opkuisen, pot vullen en overgieten met 1-1-1 (water, suiker, azijn).  vloeistof opwarmen totdat de suiker is opgelost.

Deze op smaak gebracht met kaneel, kardemon, steranijs en mosterdzaadjes

Heerlijk bij slaatjes, desserts en stukje licht vlees

Hoewel ze geliefd zijn om de komst van warmer weer aan te kondigen, zijn magnoliabloemen ook eetbaar . Het zijn de bloemblaadjes die je eet, en het zijn de jongere bloemblaadjes – als bloemen nog in de knop zitten of net opengaan – die het lekkerst zijn.

Beverboom / tulpenboom ~ Liriodendron tulipifera ~ magnoliaceae

Friluftsliv?

Smaakt naar meer? Lees meer verhalen op onze Frilufsliv pagina.

Zin in?

Zin om samen met ons zo’n avontuur te beleven?