Skip to main content

Vanuit mijn privé keuken begonnen met ontbijt pakketten en brunchpakketten. Waarna heel snel mijn tof bakske kwam. De Citroën HY…een heerlijke oude Franse truck waar ik het land mee doorkruiste.

Het wild idee was brunches/ lunches aanbieden op houten tafels en oude stoelen ergens op een prachtige locatie…liefst te midden van een veld! Top idee. Eigenlijk een idee dat nog steeds blijft hangen. Maar helaas zonder de Citroën. Die is verkocht aan 2 Duitse jonge ondernemers, die hem als foodtruck gingen uitbaten. Tot de dag van vandaag nog steeds met succes …Daar vertrokken ze met een veel te kleine takelwagen!

Geen mobiele truck meer, dan maar een aanhanger zelf bedenken. Bedacht, gemaakt en nog steeds actief! Een leuke mobiel die multi inzetbaar is. Koffiebar, taartenbuffet, keuken, workshopplek….

De taarten kunnen we uiteraard niet vergeten. We hebben er veeeeel gebakken. Heerlijk vond en vind ik dat. Elke Belg kan het taart/koffie momentje wel appreciëren. Nu, af en toe bakken we er zeker wel nog. Maar niet meer de massa.

Halverwege mijn sjampetter carrière kwam ik Mike tegen… een gepassioneerde bushcrafter waar ik na mijn ontdekking, direct inschreef voor 2 winterse workshops. JA, dat was de max. Buiten zijn, vuurke maken, punten slijpen. Laat ons zeggen dat dat de wortels waren van de boom die nog steeds aan het groeien is. Waar die naartoe groeit? Dat weet de boom zelf nog niet zo goed.

De outdoor kampjes zijn ontstaan…een 5-daagse waar we kids van 8 tot 12 jaar meenemen op een avontuur in de natuur. We leren ze allerlei zaken, om hun plan te trekken in de natuur. Uiteraard koken we dagelijks op een open vuur, wat ze fantastisch vinden. Van een kip aan spit, tot een zalm op een plank…ze leren nieuwe zaken proeven. Part of the adventure!

Bijscholen is key! 2021 – 2022 kon ik er wel wat van…ik ging voor mijn herboristen diploma, volgde de outdoor jaaropleiding bij de Outdoor school en af en toe ging ik nog eens op een dag workshop.

Merci vrouwlief x

Maar wat doe je nu eigenlijk? Ik vat het eens samen. 3 à 4 keer per jaar organiseer ik huiskamerrestaurant, gastronomische verwenavonden. Tijdens de vakanties kan je me terugvinden in de bossen voor de outdoor kampjes. Hier en daar doe ik een catering voor groepen tss de 15 en 30 p, steeds op prachtige locaties. Samen met meneertje teelepel organiseer ik een paar keer per jaar een duo workshop. Tijdens mijn workshops steken we het vuur aan en bereiden we enkele culinaire gerechtjes.

Noorwegen, een land waar ik graag de volgende keer zou willen geboren worden. Daar adem je gewoon friluftsliv (buiten leven nvdr) in. In 2023 was er de eerste editie ouder-kind trip,  samen met Norvantur.   Damn, nooit gedacht dat ik een reis zou begeleiden in Noorwegen.

Goh, om dan nog te zwijgen over de prachtige Vogezen. We hebben daar ons hart wat verloren. En trekken jaarlijks met 10 avonturiers richting “Les Ballons”, op zoek naar de Gemzen.

Zo, in een notendop……

Waar wil ik naartoe…. Ik denk dat ik nog wat ga doordoen met de sjampetter, ik amuseer me wel. Ik kan mijn creativiteit kwijt. Heb wel wat stress ook,  maar part of the game. Momenteel is het plezant.

Maar als ik echt mijn hart moet openen…

Dan graag een oude houten/stenen hut ergens verscholen in de bergen (Noorwegen, Frankrijk, Italië…) waar ik wat kan terugtrekken. Alleen of met mijn dierbaren. Waar ik kan eten zoeken uit de natuur en verwerken tot heerlijke gerechtjes. Waar ik jullie kan uitnodigen om heerlijk te genieten van de stilte en van natuurlijke smaken. Oh en waar het in de winter sneeuwt.

JA…dat graag 🙂

Dank aan iedereen die me op één of andere manier al gesteund heeft.

X

De Sjampetter, da's Michiel: natuur, avontuur en eerlijke outdoor keuken.

"One life, live it"

friluftsliv?

Smaakt naar meer? Lees meer verhalen op onze Frilufsliv pagina.

Zin in?

Kreeg je goesting om jouw event aan ons toe te vertrouwen?